Humus



Leblebije su mahunarke iz porodice bobova. Odlican su izvor proteina, vlakana i imaju mali glikemijski indeks. Sadrze gvozdje, magnezijum, cink, folate... i vitamine B grupe, vitamin C i A. Obozavam da ih konzumiram u vidu humusa, za dorucak, jednom nedeljno! Jedini posao oko ovoga je sto se potapaju i kuvaju, ali zato spremim pola kilograma, sto ispadne dosta jer dobiju na tezini, zamrznem u kesicama, pa vadim svake nedelje, i imam za ceo mesec. 

Humus

200g kuvanih leblebija
3 kasike maslinovog ulja
2 kasike soka od limuna
So, biber
2 kasike tahinija*(semenke susama ispeci na suvom tiganju, zatim izblendirati sa maslinovim uljem da se dobije fina pasta i cuvati u teglici u frizideru😉)


 Sve sastojke izblendirati, zaciniti po ukusu, i dodati par kasika vode za zeljenu gustinu. Moze da se doda ljuta paprika, beli luk, masline, po zelji. U teglici moze da stoji do 3 dana u frizideru. Uzivajte!

Коментари

Популарни постови