Lovačke šnicle

Mekana junetina, sos i krompir pire, pa kome se to ne jede? Jos neka kisela salatica sa strane recimo crveni kupus sa balzamiko sirćetom i maslinovim uljem, malo soli.... Novi video možete da pogledate u hightlights na Instagram profilu.
-
Lovačke šnicle
-
500g junetine
150g speltinog brašna
1 šargarepa
400g krompira
2,3 čena belog luka
Maslinovo ulje,
So, biber, kurkuma, peršun...
-
Pripremiti juneče šnicle, baš tanko isecene, mogu i da se izlupaju malo. Iseći na sitnije komade i uvaljati u speltino brašno, za to vreme zagrejati tiganj sa maslinovim uljem. Proprziti šnicle sa obe strane bas kratko da uhvate koricu samo i izvaditi. Zatim dodati jos malo maslinovog ulja, naredjati izrendanu šargarepu, meso, malo belog luka i peršuna, posoliti i tako dok se sve ne istroši. Zatim preostalo brasno sipati preko i preliti hladne vode da prekrije sadrzaj. Posuti kurkumu preko svega promešati i na srednju vatru da se krčka jedno 20-30 min... za to vreme skuvate krompir pire i služite kao prilog! Prijatno! 😃😃😃

Коментари

Популарни постови