Posne paprike sa ječmom
Da li jedete ječam/geršlu? Meni je otkriće u poslednje vreme...priznajem da ga nisam koristila ranije, a sada ga stavljam u razna jela, kao prilog ili pravim kašu, ukusan je, i veoma zasitan. Preporučujem, a evo jednog tradicionalnog recepta, gde može super da se iskoristi... 😁
-
Paprike sa ječmom
-
10 suvih paprika
1 šolja ječma(od 200ml)
1 šargarepa
1 crni luk
1 šaka pečuraka po želji(ovo nije obavezno)
so, biber, maslinovo ulje,
tucana paprika
-
Potopiti preko noći ječam, pa isprati. Potopiti suve paprike u vrućoj vodi, par minuta. Dodati u ječam iseckan luk, šargarepu i pečurke. Zatim začiniti. Uključiti rernu na 200 stepeni. Onda sve to tako lepo sirovo (znači nista nisam pržila pre punjenja, to mi je gubljenje vremena, a i onako če sve lepo u rerni da se skuva😂) lepo napunite u paprike, ušuškate u jednu lepu tepsijicu, prelijete sa mešavinom maslinog ulja i kašike tucane paprike, i prelijete malkom vodom da predje preko. Pecite prekriveno folijim, prvo, jedno 20 min na 200, a zatim na 150 stepeni i otkriveno, da se krčka dok ječam ne omekne i nabubri. To je to, prijatno! 😁
Коментари
Постави коментар
Hvala na komentaru!