Žitna tortica


Dezert ili užina, kako kome, ovo je  žitna tortica! Može kog oblika hoćete, ali ovako je svečano. Fin način da se zasladimo, a pruža dosta vlakna, minerala i vitamina...Ume svako da skuva žito, nije ovo neki poseban recept, ali ako se lepo aranžira i seče kao torta baš je zanimljivo!

Žitna tortica

200g pšenice belije(ili celo zrno spelte)
3 kašike kokosovog šecera(ili čime zaslađujete)
50g sitno seckanih oraha
1 kašičica cimeta
prstohvat muskat oraha

Potopiti pšenicu prethodnu noć u vodi, zameniti vodu i kuvati jedno 30-40 min, dok zrna ne omeknu. Kada se prohladilo pola mase sam usitnila štapnim mikserom, a polovinu ostavila ovako krupnu da ima teksturu. Dodala šecer,orahe, cimet i muskat orah oblikovala lepo i malo u fizider da se stegne i to je to! Prijatno!😁


Коментари

Популарни постови