Beskvasni hleb



Odavno trazim svršen recept za beskvasni hleb, kriterijumi su mi bili: da se lako i brzo pravi, da se lepo sece i ne raspada, da nije suv, da je korica mekana, da može da stoji koji dan da se ne promeni i da je zdrav! Stvarno je mnogo kombinacija i recepata prošlo kroz moje ruke i na kraju sasvim slicajno, praveći sinu hleb, pronasla sam pravu meru! Ono sto mi je bilo bitno je da bude jednostavno, da me nikad ne mrzi da ga ispecem, vreme pripreme je 3 min (merite ako ne verujete), pečenje 15-20 min, zavisno od rerne. 

Beskvasni hleb 


*mera je šoljica zapremine 100ml
2 šolje pseničnog brašna tip 850
1 šolja raženog brašna
1 šolja mekinja
prstohvat sode bikarbone
2 šolje kisele vode(poželjno)
2 kašike maslinovog ulja
so

Sve suve sastojke pomešati, pa dodati vlažne, kašikom ili špatulom, sve lepo izmesati. Masa treba da bude malo ređa i lepljiva, i bas je samo kašikom treba mešati. Onda pravac u kalup da se ispeče 15-20 min na 200 stepeni. Ova mera je za male hlebiće, ja sam imala kalup 12*18 cm, ako imate veci duplirajte meru. Probajte pa javite utiske! Prijatno!

Коментари

Популарни постови