Čatni


Da li ste probali nekad čatni? Poreklom je sa dalekog istoka, i nije nesto uobičajeno da se se priprema kod nas, ali bi mogao da bude, jer je preukusan a veoma lak za pripremu! Ova varijanta može da se služi uz meso, roštilj, povrće, kao dodatak u sendviču.... a da ne pricam što ovako pripremlje može stajati bar nedelju dana u frizideru!

Čatni

1 crni luk
2-3 ljubičasta luka
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
Balzamiko ili obično sirće
Zacini: so, biber, kokosov secer, cimet, lovor, muskat orah....ili sta god jos zelite! 😄

Iseci luk na rebarca, dodati mu so i secer po zelji, zagrejati tiganj sa malo maslinovog ulja, ubaciti prvo zacine da se proprze i puste sve arome. Zatim dodati luk da se lepo uprzi i karamelizuje i na kraju dodati 2 kasike balzamiko sirceta. Kad se ohladi čuvti u teglici u frizideru. Za ljubitelje luka, probajte nećete se pokajati! 😉

Коментари

Популарни постови