Čorba od sočiva



Sočivo je divna mahunarka, koja je nepravedno zapostavljena, makar u mojoj okolini. Pasulj je pasulj da se razumemo, ali sočivo se mnogo brze skuva, plus što promene u svakodnevici uvek prijaju! Tako da skuvajte sočivo! 

Čorba od sočiva

4 šake sočiva( mahunarke obicno stavljam jednu šaku, za jedan obrok, po osobi....ako kuvate za više prilagodite meru.)
Crni luk, beli luk
Svezi kupus(četvrtina odprilke)
Šargarepa
Sok od paradajza ili svež
*Sušeno meso po vašoj želji, a može i posna varijanta...
2 kašike heljdinog griza
So, biber, peršun
Ulje košpica grožđa

Sočivo potopiti na par sati ili preko noći, zatim lepo isprati. U zagrejanoj šerpi na malo ulja proprziti crni i beli luk, i sargarepu, dodati svež kupus, socivo i *meso, pa sve lepo zaliti paradajzom i dodati vode da pređe preko. Kada se skuva sočivo, što je za najviše pola sata dodati 2 kasike griza rastvorene u malo hladne vode, so, biber i persun, neka prokljuca jos jednom i gotovo je! :)

Коментари

Популарни постови