Fritata


Fritata je poreklom iz Italije, to je gusti i deblji omlet sa bazom od jaja i čega god imate ili poželite. Meni je baš fino što ovo može da se posluži za doručak, ručak, a i za večeru i da jednako prija i bude dobro! Volim ta jela koja se mogu jesti u bilo koje doba dana. Uvek se trudim da imam sastojke i kad ostanem bez ideja ili vremena znam da me uvek čeka! 

Fritata

3-4 jaja
1 paprika
1 crni luk
1 čen belog luka ili maldi
1 vezica blitve 
1 šargarepa 
1 prače sira ili kačkavalja
Soli, bibera i kašika masti
*količinu jaja i povrća prilagodite broju osoba i sastojcima koje trenutno imate.

Stavite tiganj sa mašću, koji može u rernu,  da se greje na ringli i upaliti rernu na 200 stepeni. Za to vreme lepo umutite  jaja i operite i iseckajte povrće. Najpre povrće proprziti 2,3 min i onda preliti umućenim jajima, koje ste posolili i pobiberili, i posuti izmrvljenim sirom. Kada uhvati koricu odozdo ugasite ringlu i pravac u rernu da se zapece jedno 15-ak minuta, fora je da se ne okrece i isto tako lepo naraste u rerni pa bude pufnasto iznutra, a spolja ima lepu koricu. Uživajte!

Коментари

Популарни постови