Knedle od spelte

Ima li šta lepše od domaće pileće supe? Kako samo lepo ona ugreje telo....a i dušu, jer me podseća na detinjstvo, i sve te mamine supe....eeeehh! 😁 Odlicna je kod prehlade. Piletina kuvanjem oslobađa cistein, koji razlaže sekret u disajnim putevima i olakšava disanje. Eto, ako nekome posluži ovih dana.... Danas recept za knedle koji ste tražili, a za supu neki naredni put!

Knedle od spelte

1 jaje
8 kašika speltinog griza( može i psenični kome više odgovara)
1 kašika ulja
prstohvat soli

Kada skuvate supicu, i procedite bujon, vratite na ringlu da proključa. Za to vreme, viljuškom, penasto umutiti belance, pa dodati žumance, ulje i so, jos malo mutiti. Ona dodajemo kašiku po kašiku griza i mešamo polako. Za to vreme supa je provrila, i sada kašičicu po kašičicu smese ubacujemo u vrelu supu. One se tako prokuvaju 3-4 min, lepo nabubre i gotovo! Uzivajte!

Коментари

Популарни постови