Mladenčići sa medom




Srećni mladenci! 😁 Ima nesto u mladenčićima što ih čini posebnim, da li što su mi nekako vesnici proleća ili što me podsećaju na detinjstvo....možda što se prave jednom godišnje pa im se radujem, i svaki put kažem, a što ne bi nesto slicno nekad spremila za doručak i nikad se to ne desi. Nadam se da ću sad bar smisliti neko pecivo sa medom i podeliti sa vama, videćemo....ovo je tradicionalno, pa je takav i recept!

Mladenčići sa medom

900g mekog brašna i još malo za razvijanje testa
450 ml vode
1 sveži kvasac
3 kašičice šećera i
1 soli
5 kašika maslinovog ulja
rendana kora 1 limuna, po želji








Pomesati vodu, kvasac, so i šećer i ostaviti na sobnoj temperaturi da se 'razradi' kvasac. Zatim dodati ulje, pa u sve to brašno, umesiti testo, i ostaviti da naraste jedno pola sata. Zatim se testo premesi i razvije, te se časom vade mladenčići, pa cevčicom išaraju kružićima. Onda sve lepo u rernu da se lepo ispeče i porumeni, jednom 25-30 min na 200 stepeni, zavisi od rerne. Kada su još uvek mlaki premazati medom. Uživajte!

Коментари

Популарни постови