Pileće pljeske sa blitvom
Danas je bas lep dan! Onako kad pogledaš napolju čini ti se kao hadno i oblačno, a kada kreneš, osetiš tu prolećnu toplinu i mirise na sve strane i znas da je proleće, ipak uveliko tu!
Ovo je jedan prost, lagan i ukusan recept i super način da se iskoristi blitva koja je uveliko svuda oko nas! I vrlo je lagan, pogodan za razne dijete i tipove ishrane....
Pileće pljeske sa blitvom
500g mlevenog plećeg mesa
1 veza blitve ili oko 10 listova
1 kašika mlevenog lanenog semena
Beli luk u prahu
So i biber
Ulje koje koristite
Oprati i iseckasti blitvu na sitnije komade, pomešati sa mesom i začiniti, ovde glavnu ulogu igra beli luk u prahu, i pazite da ne preterate sa količinom da ne dodje do kontra efekta, jer on ovde suptilno podiže i nosi ceo ukus jela!
Onda fino oblikujte pljeske i ako imate vremena bilo bi fino da odstoje malo u frizideru da bi lepse zadržale oblk prilikom pripreme!
Zatim na nelepljovom tiganju sipajte malo (mislim na 1 kašiku) ulja koje koristite i redjate ih. Kada uhvate koricu sa obe strane nalite par kasika vode u tiganj, jer će se tako skuvati na malo pare i neće se lepiti, a nema potrebe za prekomernim dodavanjem masnoca!
To je sve, ja sam pored dodala grilovane tikvice i salatu! A vas izbor može biti možda krompir, grašak ili kupus, nema greške ovo se uz sve slaže! Uživajte...
Коментари
Постави коментар
Hvala na komentaru!