Sarma sa kinoom
Ovo su malo drugačije sarme! Umesto pirinča sam stavila kinou. Ne zato što pirinču nešto fali, nego da bi uneli malo novina u neke tradicionalne ručkove i tako, da se opet radujemo klasiku kada ga napravimo uobičajeno. Kinoa je vrlo interesantna ona je ustvari pesudo-žitarica, ali je svrstava sa zitaricama, jer se slično priprema. Meni je posebno, to što sadrži sve esencijalne aminokiseline koje naše telo ne može samo da stvara, pa ih na ovaj način fino unosimo. Evo recepta za malo izlaženje iz rutine!
Sarma sa kinoom
500g melvene junetine
1 crni luk
2,3 čena belog luka
50g kinoe
listovi kiselog kupusa
(meni su bili baš veliki pa je ispalo 8 većih sarma, ako su manji trebaće više)
So, biber, tucana paprika
malo masti
Iseckati i propržiti crni i beli luk na kašičici masti, dodati meso i kinou, malo naliti vode da se bi se dinstalo. Zatim posoliti, popiberiti i dodati slatku ili ljutu papriku. Kada se meso na pola spremi, skloniti sa vatre da se prohladi i onda može da se motaju sarme. Smeste se lepo u pelh odgovarajuce veličine, malo se dolije voda do pola da bi se, prvo u rerni malo kuvale u soku dok ne ispari, a na kraju zapekle. Onda pravac rerna na 180 stepeni, bilo bi fino da prvo ima foliju dok se sve to krcka na pari jedno 20-ak minuta, a onda jos jedno 15-ak minuta otkrijemo i na svaku sarmu stavimo malo masti na vrh kašičice, buvalno, da se napravi ona lepa korica. Vratimo to sve to da se zapeče i to je sve! 😁 Prijatno!
Коментари
Постави коментар
Hvala na komentaru!