Svinski file u sosu od celera i šampinjona

Celer mi je inspiracija i danas. Osim što je jeftin, sveprisutan i lak za pripremu, on obogati svako jelo u koje se doda, pa ima li takve namirnice?  Obozavam ga! Danas u jednom jelu koje se sprema u jednoj šerpi, kao ručak za pola sata! 😉

Svinski file u sosu od celera i šampinjona

600g svinjskog filea(ili koje god meso želite)
1 veći celer
1 pakovanje šampinjona
1 crni luk
2-3 kašike heljdinog griza
Seckan list celera
So, biber, ulje košpica groždja
200ml vode

Propržiti luk i celer 2-3 min, dodati meso na jos 5 min, zatim posoliti i pobiberiti, sipati 200mil vode, pa poredjati šampinjone, poklopiti i dinstati jedno 20-ak minuta ili dok meso ne omekne. Fora je, što za to vreme celer karamelizuje i da sosu poseban ukus. Zatim dodati 2-3 kašike heljdinog griza, i seckanog lista celera i prokuvati par minuta da zgusne. Prijatno!

Коментари

Популарни постови