"Tart" sa pečurkama



Razmišljala sam o tome kako mi se pravi neki tart, ali nekako nisam htela toliko putera da stavim u testo. Pomesala neke kombinacije testa u glavi pa rekoh šta bude. Ovo testo vam je baš nešto imedju pice i tarta. Meko je na prvi dodir, ali ipak kad se razlomi ima slojeve, i taman ad se odvoji zamalo pa da je kao prhko, a nije.  Sve u svemu ja sam to napunila pečurkama i pavlakom, pa na kraju posula maslinovim uljem, sežom nanom i bosiljkom i bilo je čarobno...

"Tart" sa pečurkama



testo: 

350g brašna
80 ml vode
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
2 kašike pavlake
30g putera

fil:
400g šampinjona
1 kašika pavlake
malo putera 
soli i bibera po ukusu

+ maslinovo ulje za posipanje i sveži bosiljak i nana

Uključiti rernu da se greje na 220 stepeni. Najpre iseckati šampinjone, otopiti malo maslaca na tiganju i proprziti ih tek da malo omeknu. Na kraju ugasiti ringlu i dodati kašiku pavlake bibera i soli po ukusu. 

Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, zatim dodati vodu, pavlaku i puter. Dobije se fino masno testo koje je lako za manipulisanje, ukoliko vam se lepi samo malo nauljite ruke maslinovim uljem da se lepse razvuce u tepsiji. 

Kada ga oblikujete, napunite pečurkama i pospite svezim bosiljkom, pa u rernu jedno 20 min na 220 stepeni. 

Kada je pečen i malo se prohladi, proprskati sa malo maslinovog ulja i posuti svežim bosiljkom i nanom. Prijtno! 

                                         Vaša Milica





Коментари

Популарни постови