"Tart" sa pečurkama
Razmišljala sam o tome kako mi se pravi neki tart, ali nekako nisam htela toliko putera da stavim u testo. Pomesala neke kombinacije testa u glavi pa rekoh šta bude. Ovo testo vam je baš nešto imedju pice i tarta. Meko je na prvi dodir, ali ipak kad se razlomi ima slojeve, i taman ad se odvoji zamalo pa da je kao prhko, a nije. Sve u svemu ja sam to napunila pečurkama i pavlakom, pa na kraju posula maslinovim uljem, sežom nanom i bosiljkom i bilo je čarobno...
"Tart" sa pečurkama
testo:
350g brašna
80 ml vode
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
2 kašike pavlake
30g putera
fil:
400g šampinjona
1 kašika pavlake
malo putera
soli i bibera po ukusu
+ maslinovo ulje za posipanje i sveži bosiljak i nana
Uključiti rernu da se greje na 220 stepeni. Najpre iseckati šampinjone, otopiti malo maslaca na tiganju i proprziti ih tek da malo omeknu. Na kraju ugasiti ringlu i dodati kašiku pavlake bibera i soli po ukusu.
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, zatim dodati vodu, pavlaku i puter. Dobije se fino masno testo koje je lako za manipulisanje, ukoliko vam se lepi samo malo nauljite ruke maslinovim uljem da se lepse razvuce u tepsiji.
Kada ga oblikujete, napunite pečurkama i pospite svezim bosiljkom, pa u rernu jedno 20 min na 220 stepeni.
Kada je pečen i malo se prohladi, proprskati sa malo maslinovog ulja i posuti svežim bosiljkom i nanom. Prijtno!
Vaša Milica
Коментари
Постави коментар
Hvala na komentaru!