Zeljševka






Da li volite vlašac? Jel ste ga nekad stavljali u testo? Ovo je jedno fino pecivo, možda posluzi nekome za dorucak ili veceru! 😁

Zeljševka

500g integralnog brašna( ili koje koristite)
Pola kocke kvasca ili 2 kašičice suvog kvasca
So, malo ulja,
200 ml vode +/-
200g pršute
1 glavica crnog luka
1 kesica suvog vlašca
Biber

 
 


Preliti suvi kvasac sa malo vode i mešati dok ne pocne da peni tad je spreman za upotrebu. Dodato soli, 2,3 kašike maslinovog ulja, vodu sa kvascem i preostalu vodu dodajte dok se ne formira testo. Umesiti malo pa staviti da odstoji jedno 30 min. Za to vreme iseckati luk i pršutu, i na zagrejanom tiganju proprziti na malo maslinovog ulja, dodati biber. Kada testo nadodje, razvući nafilovati lukom i prsutom, pa posuti vlašac i sve to lepo urolati. Sad treba to jos malo da naraste ali nisam bila strpljiva da čekam pa sam odmah u rernu na 180 stepeni jedno pola sata. Neka se malo ohaldi pre sečenja da se ne raspadne! Prijatno!

Коментари

Популарни постови