Juneči ribić u sosu od belog luka
Mnogo volim junecu supu, ali onako baš da je bistra, da po njoj bude bibera, peršuna i domaćih rezanaca. I uvek, ostane ovo divno povrće, koje ako dodam, nekako mi vise bude, kao čorba.
Onda sam rešila da od toga napravim glavno jelo, i uspelo je.
Juneči ribić u sosu od belog luka
Potrebno je :
500g junećeg ribića
Povrće: šargarepa, paškanat, peršun, celer, crni luk
beli luk,
3 kašike pavlake,
2 kašike brašna,
50 ml vode
Začini : soli, dosta bibera
sveži peršun
.
Junetinu i povrće (sem belog luka) staviti u da se skuvaju, ja kuvam u ekspres loncu i to bude za pola sata, a u šerpi će trebati malo duže. Zatim izvaditi meso i povrće, pa ih lepo naseckati. Preliti sa dve, tri kutlače bujona, da prekrije sadržaj, pa od preostalog bujona zakuvajte supu, sa začinima i rezancima. Zatim zagrevajte to sve polako na ringli i u to dodajte seckani beli luk, onda u 50 ml vode umutite dve kašike brašna i sipajte u jelo, zatim ide pavlaka, soli i bibera. Ovo se kuva samo malo dok se ugusti, jer je sve već termički obrađeno. Pri kraju, dodajte svezi peršun. Meni je ovo tako bilo slatko.... 😁
Uživajte, Vaša Milica...
Коментари
Постави коментар
Hvala na komentaru!