Nanalumi burger


Ovo je jedan osvežavajući burger, ima nanu ima grčki halumi sir, avokado i mnogo povrća. Izađi iz rutine i pripremi ga porodici, prijateljima ili na sledećem pukniku!

                                                                  Nanalumi burger



400g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
4 lepinje
1 paradajz
1 avokado
1 krastavac
šaka salate rukole
kriška halumi sira ( to je mešani koziji i kravlji polutvrdi sir kojinje pogodan za grilovanje, imate u @lidlsrbija)
1 kiselo mleko
Po 1 kašičica vorčester sosa, majoneza i limunovog soka
Nana, mirođija,
So i biber, malo ulja

Sitno iseckati luk i pomešati sa mesom, i još dodati 2 kašike kiselog mleka, kašiku maslinovog ulja i kašičicu soli. Dobro izmešati smesu da se poveže, kasnije će kisleo mleko da načini meso mekšim, i neka odstoji makar pola sata na hladnom. Za to vreme izackajte povrće i lepinje i pripremite sos, tako što ce tr u tri kašike kiselog mleka (ili pavlake) dodati kašiku majoneza, vorčester sosa, limonovog soka i maslinovog ulja, te na kraju iseckati svežu mirođiju.
Formirajte burger, ali imajte na umu da ce se skupiti prilikom obrade, pa ih napravite malo šire od lepinja. Najbolje bi bilo da ih ispečete na roštilju, a u nedostatku istog nelepljivi tiganj sa kasikom ulja završava posao. Kada budu pečeni što je za najvise 1 min, zavisi od posudja, bude i pre, ostavite ds "odmore" par minuta pre serviranja. Za to vreme izgrilujte halumi i tako otopljenog zalepite preko burgera.

I onda ređajte lepinja, rukola, paradajz, burger, halumi, luk, avokado, krastavac, sveža nana, sos, lepinja.

Možete kao prilog dodati začinski krompir pečen sa malo ulja, soli, bibera, tucane paprike i suve nane.

                                                                                                      Prijatno, Vaša Milica






Коментари

Популарни постови