Swiss roll sa jagodama



Uff, što je toplo danas! Kako vi regujete na ovu naglu vrućinu?

Dok su jos jagode aktuelne, evo jednog recepta za swiss roll, koje malo zdraviji. Za one koji ne jedu puno slatko može kao dezert, a za sladokusce, bi ovo, bila neka obrok užina, više! 😂

Swiss roll sa jagodama

Za koru:
3 jajeta
3 kašike brašna
2 kašike meda(ili čime zaslađujete, naravno da može i običan šecer ko voli, onda ispade dezert...😁..)

Za filovanje:
Vajkrem, sveže jagode, med...

Umutiti mikserom penasto belanca, pa dodati žumanca. Ugasiti mikser i dodati kašiku po kašiko brašna, i na kraju meda. Izručiti sadržaj u pleh obložen pek papirom i peći 10 min na 180 stepeni. Kada izvadite koru iz rerne umotajte je u vlažnu krpu da se prohladi i onds filujte vajkremom, jagodama i medom. Ugođaj je krajnje osvežavajuć! Prijatno!

                                                                                                          Uživajte, Vaša Milica

Коментари

Популарни постови