Zavrzlame sa višnjama
Stižu višnjice! Obožavam pitu od višanja, pa sam zato smislila jos neki sličan recept. Ovo urvtanje testa zaista daje puno opcija, a evo jos jedne.
Zavrzlame sa višnjama
500g pšeničnog brašna( ili speltinog)
20g svežeg kvasca
230-250ml vode
Kašika šećera, malo soli
30g putera + malo za premazivanje
višnje( po ukusu ja sam stavila oko 300g može više ili manje kako volite)
med ili šecer u prahu za posipanje
Pomešajte kavasac, šecer, i malo vode da ga aktivirate. Nakon toga 10 min, dodati brašno, vodu, optopljen puter i umesiti sve lepo. Ostaviti testo da se udvostruči.
Nakon toga razvući testo, te na polovinu staviti višnje i malo posuti šecerom. Preklopiti i opet preči oklagijom da se utisunu u testo. Zatim seći na trake sirine oko 2cm, i uvrnuti ih.
Kada dobijete spiralice preostaje da se uvrnu u krug i smestite udobno za pečenje!
Peku se oko 20-30 min na 200 strpeni. Prohladite i služite posute medom ili prah šecerom.
Uživajte, Vaša Milica!
Zavrzlame sa višnjama
500g pšeničnog brašna( ili speltinog)
20g svežeg kvasca
230-250ml vode
Kašika šećera, malo soli
30g putera + malo za premazivanje
višnje( po ukusu ja sam stavila oko 300g može više ili manje kako volite)
med ili šecer u prahu za posipanje
Pomešajte kavasac, šecer, i malo vode da ga aktivirate. Nakon toga 10 min, dodati brašno, vodu, optopljen puter i umesiti sve lepo. Ostaviti testo da se udvostruči.
Nakon toga razvući testo, te na polovinu staviti višnje i malo posuti šecerom. Preklopiti i opet preči oklagijom da se utisunu u testo. Zatim seći na trake sirine oko 2cm, i uvrnuti ih.
Kada dobijete spiralice preostaje da se uvrnu u krug i smestite udobno za pečenje!
Uživajte, Vaša Milica!
Коментари
Постави коментар
Hvala na komentaru!