Marinirana feta
Marinirani feta sir bih po ovoj vrućini mogla da jedem i za doručak, i za ručak, i za večeru. Ovaj limun mu svojom citrusnom notom daje takvo osveženje! Kao, napravila sam jednu teglicu za par dana, ali otišla je za jedan dan i to je večeru jedva dočekala...
Marinirana feta
300g feta sira
10-ak maslina
2-3 čena belog luka
Pola limuna
Origano
Bosiljak
Majčina dušica
Biber
Maslinivo ulje
Iseckati fetu na kocke i poređati u pleh sa maslinama i belim lukom i kriškama limuna, pa preliti sa malo ulja i začina. Kratko zapeći u rerni taman da se feta zarumeni, i da beli luk, masline i limun omeknu.
Kada je gotovo i prohladjeno naseći jos malo svezih krišaka limuna i redjati sve u teglu, dodavajući mu još začina i svežeg limuna.
Kada je gotovo, sve prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem.
Zatim ide u frizider da se fino rashladi i spremno je za konzumaciju. Niti manje posla, niti većeg gurmanluka! Pa vi vidite...
Uživajte, vaša Milica!
Коментари
Постави коментар
Hvala na komentaru!