Rolovane tikvice




Dosta je bilo sa slatkišima! Danas nešto konkretno, jedan brzi letnji ručak spreman za
20 minuta... može da bude i fina večera ako se ublaži nadev. Meni je ovo i lepo izgledalo, i mnogo dobro mirisao i bilo preukusno, da se ne hvalim mnogo, spremite, pa mi recite jesam li u pravu...

Rolovane tikvice



2 veće ili 3 manje tikvice
1 veći paradajz
1 crni luk
100 g pančete ili pršute
200g rikote ili mocarele ili nekog kackavalja, sira koji volite
malo parmezana za posipanje
so, biber, maslinovo ulje, peršun

Zagrejati malo maslinovog ulja i prvo propržiti luk, pa kada se zastakli dodati jedan iseckan veči paradajz. Ovaj korak može da se preskoči ako nemate svež paradajz ili ako nemate vremena,  spremite  jednu konzervu paradaj pelata. Ali ako je paradajz u sezoni nemojte propuštati njegove čari!Kada se ukrčka jedno pet minuta dodati kašićicu paradaj pirea, posoliti, pobiberiti i dodati seckani peršun. Nije potrebno da bude spremano do kraja, jer sve ide u rernu posle. 

 Dok se sprema sos, upalite rernu da se greje na 200 stepeni, i stavite nelepljivi tiganj na najače da se greje. Operite tikvice, pa isečite na tanke šnite, poslolite i idu na tiganj, da se kratko grijuju, kako bi posle mogle da se lakse presaviju i urolaju, znaći po 30 sekundi sa obe strane samo da malo omekšaju, i to je to, posle će se ispeći u rerni. 


Kada je to spremno uzmite pančetu i rikotu ili koju ste več kombinaciju izabrali, i sad na početak šnite tikvice stavite sira i meso i urolajte pa ušuškajte uspravno, jednu do druge, kao na fotografiji. Kad napunite pleh, zalijte sve sosom od paradajza i  pospite sa malo parmezana, pa zapecite oko 10 minuta u rerni da se sve lepo otopi i poveže. Pre služenja možete posuti malo svežeg peršuna odozgo i počnite da uživate.....

                                                        Prijatno, Vaša Milica

Коментари

Популарни постови