Sladoled od malage



Sladoled....ja ne znam osobu koja ga ne voli! Ja sam bila željna  domaćeg sladoleda, da ja znam čega i koliko ima u njemu. Obzirom da su sladoledi sa kondenzovanim mlekom apsolutno SVE zasenili, evo jednog mog recepta! 

Sladoled od malage može biti poreklom iz Malage, koji se pravi dodavanjem suvog grožđa i dezertnih vina koja se prave tamo ili suvog grožđa i ruma koji je Turskog porekla. 

Da sam se prošetala Malagom ja bi kupila to vino i pravila baš taj sladoled, ali pošto nisam pravim Turski, a ko jeste neka pravi....

Sladoled od malage


1 konzerva kondenzovanog mleka
500ml slatke pavlake
100-200g suvog grozđa(stavite po ukusu)
3-4 kašike ruma
*po želji dodajte šecer ili neki zaslađivač meni je apsolutno dovoljno slatko bilo od pavlake i grozđica

Najpre potopite suvo grožđe u vrelu vodu i jednu kašiku ruma i stavite da odstoji makar jedan sat, može i duže. Umutite mikserom dobro rashlađenu slatku pavlaku, ali ne previše tek da počne da se steže, da bude onako kremasta, i onda dodajte kondenzovano mleko i još malo mutite. Na kraju dodajte rum i oceđeno grožđe. Sve to lepo onda ide u zamrzivač da se stegne najbolje preko noći ili bar par sati. Verujte koliko je lako da se napavi, pa bar je duplo više ukusan! Uživajte uz njega u svojim letnim danima...
     
                       Vaša Milica

Коментари

Постави коментар

Hvala na komentaru!

Популарни постови